Menu Sluiten

Mireille’s Review

Mireille's Review

BINKBIKES Atelier reageert op Reviews. Dit keer een 1* Review van Mireille.

Lekker met modder gooien…


Beste Mireille,

 

Tsja, wat een gedoe he, zo’n Urban Arrow. Je rijdt er wat mee rond, zo’n jaar of twee al bijna. Dan gaat er wat kapot of het service teken licht op en realiseer je je ineens dat jou bij de aanschaf een gratis servicebeurt is beloofd. Chips, er staan kleine lettertjes bij; gratis binnen 3 maanden gebruik of bij 500 km. Maar no worries, jij (of je vriendin) meld je fiets gewoon aan voor de gratis servicebeurt. En die randvoorwaarden, daar löllen we gewoon overheen. Als ze daar moeilijk over doen bij BINKBIKES, dat geven wij ze gewoon een * review, schrijven dat hun service k*t is, ze niet reageren en hun fietsen te duur zijn.
Ja, vrienden blijven met je fietsenmaker is een vak apart.

Oke Mireille, jou zijn we al kwijt, maar nu even voor de rest van de wereld:

Voor wat betreft teleurstelling: meestal het gevolg van te hoog opgeschroefde c.q. onrealistische verwachtingen.

Voor wat betreft “Gratis service”: feitelijk bestaat dat niet. Waar gewerkt wordt ontstaan kosten. Wij doen het weleens als wij een klant aardig vinden. Of als je wat lekkers meeneemt voor bij de koffie. Als onderhandelingsmiddel (lees: smeermiddel). Maar dan wel met ‘harde’ randvoorwaarden. Of gewoon uit ‘coulance’. Maar realiseer je: zodra je gratis service gaat ‘eisen’ neemt onze bereidheid daartoe exponentieel af. 

Mind you, heb je enig idee wat het kost om een moderne fietswerkplaats operationeel te houden?

MAAR wij zijn officieel Urban Arrow dealer en in onze dealerovereenkomst hebben wij getekend voor het feit dat wij nieuw verkochte Urban Arrows bij 500 km voorzien van een servicebeurt. De policy van BINKBIKES is om dat GRATIS te doen, MITS de fiets is verkocht voor de adviesprijs. OF indien zo overeengekomen met de klant. In andere gevallen rekenen wij het standaard onderhoudstarief (voor het huidige tarief zie onze website).
Onze EXTRA RESTRICTIE daarbij is de maximale periode van 3 maanden gebruik vanaf datum afname.
Deze randvoorwaarden komen niet uit de lucht vallen. 500 km en max. 3 maanden gebruik zijn onderhoud kengetallen die samenhangen met de bedrijfszekerheid van een nieuwe Urban Arrow. Bovendien vormen ze mede de basis voor de garantievoorwaarden.
Natuurlijk is iedere bezitter zelf verantwoordelijk voor haar/zijn omgang met deze ‘spelregels’. Maar het loslaten van een vrije interpretatie daarop (Lees Mireille’s: ‘valse voorwaarden’) heeft doorgaans negatieve consequenties.

Voor wat betreft het aanprijzen van onze service:
Ja, zeker als het gaat over Urban Arrow is dit de beste van de wereld. Duhhh. Daarvoor komen onze klanten ook bij ons. Lees de rest van onze reviews maar eens door. Meer dan 600 5* hebben wij er nu.
Bovendien hebben wij alle Urban Arrow modellen op voorraad inclusief alle accessoires en de meeste slijtonderdelen zoals banden, remmen enzovoorts. En wij zijn niet te beroerd om een nieuwe fiets te kanibaliseren om een klant snel op de weg te krijgen.

Ook hebben wij een CRM systeem waarin iedere actie die wij uitvoeren wordt vastgelegd. Zo lezen wij bijv, dat Mireille haar Urban Arrow heeft gekocht op 18-06-2022.
Zij had recht op een 1e Servicebeurt t.w.v. € 109,00 (binnen 4 maanden of max 500 km). 

Zij is langsgekomen op 09-06-2023 voor het vervangen van een set slot rubbers.

Wij hebben toen bovendien uitgelegd dat het gratis stuk na bijna twee jaar was verlopen. ECHTER uit coulance (ja daar heb je het weer 😀) hebben wij de servicebeurt met 50% korting (ex. onderdelen en extra werkzaamheden) aangeboden omdat Mireille bij hoog en laag beweerde dat de fiets slechts 600 km op de teller had… Oke, zien is geloven.

Voor wat betreft: Andere aanbieders hebben betere aanbiedingen.
Op dit moment (juni 2024) hebben wij een aantal heel aantrekkelijke aanbiedingen voor Urban Arrows.
Twee daarvan, w.o. die voor de Urban Arrow Anniversary, is de beste deal in NL!

De oplettende lezer zal het inmiddels zijn opgevallen dat Mireille gewoon haar zin probeerde te krijgen. Dat lukte niet en nu is ze uit frustratie ons met modder aan het besmeuren.

Is dat handig? Ik vind van niet. Wat vind jij?

Originele tekst van Mireille

Wij hebben bij Binkbikes een urban arrow gekocht. Zij prezen hun eigen service en spraken negatief over andere andere aanbieders. Zij deden ons een aanbieding van een gratis service beurt bij aanschaf van de fiets, maar onder achteraf valse voorwaarden. We hebben meermaals contact gezocht maar ze gaven niet meer thuis. Een urban arrow zou ik hier dan ook zeker niet aanschaffen. Andere aanbieders hebben betere aanbiedingen en betere service. Wij zijn erg teleurgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *